Izaberite lekara i postavite pitanje

Brza pretraga

Lek protiv šećerne bolesti i za brže mršavljenje (RECEPT)

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

 

 

Za ovaj lekoviti sok je potrebno:

 

 

- 0,5 kg smreke (bobica),

- 3 litra vode i

- 1 limun.

 

Priprema soka:

 

Smreku istresite u staklenu teglu od tri litra i zalijte vodom skoro do vrha. Dodajte sok od jednog limuna i ostavite da stoji par dana. Sok je spreman za piće kada bobice smreke počnu da padaju na dno. 

 

Novi sok dobijete tako što dodajete novu vodu u teglu, ali samo dok ima bobica koje još plutaju. Kada sve bobice smreke potonu na dno potrebno je da ih zamenite novim.

 

Pije se tri puta dnevno po jedna šolja (2,5 dl).

 

Jednu času popiti ujutru na prazan želudac, a ostale dve u ravnomernim vremenskim intervalima tokom dana. Zbog limuna koji se dodaje u njemu nema potrebe da zaslađujete sok jer je i kao nezaslađen veoma prijatnog ukusa.

 

Ako se pije u neograničenim količinama (umesto vode), mimo ovih preporuka, sok ili čaj od smreke može da utiče i na smanjenje telesne težine.

 

Osim soka od smreke koristan za zdravlje je i čaj od smreke.

 

Čaj od plodova smreke jača nerve i želudac, čisti krv, odvodi otrovne gasove, a s mokraćom i loše sokove, izaziva znojenje, leči bubrežna oboljenja, čisti jetru, sitni i odvaja kamence i pesak iz žuči, bubrega, bešike. Ipak se ne preporučuje osobama slabih bubrega i trudnicama.

 

Pre upotrebe prirodnih lekova konsultujte lekara.