Izaberite lekara i postavite pitanje

Brza pretraga

Ne služi samo za pravljenje venčića: Izlečite jetru ivanjskim cvećem

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

 

Ivanjsko cveće blagotvorno utiče na urogenitalni trakt. Najbolje rezultate daje kada se pomeša u jednakoj meri sa zlatnicom. Dnevno se pije litar čaja podeljeneno u tri jednake doze.

 

Narodna medicina ivanjsko cveće ceni i kao sredstvo za zaustavljanje obilnih menstrualnih ili krvarenja iz hemoroida u kombinacijisa rusomačom i hajdučicom.

 

Čaj za čišćenje jetre

 

Potrebni sastojci:

 

Ivanjsko cveće (Galium verum) 100g
Trava iva (Teucrium montanum) 100g
Koren maslačka (Taraxacum officinale) 100g
 

Priprema:

 

Sve biljke pomešajte pa dve supene kašike smeše prelijte sa 300ml ključale vode. Promešajte, poklopite i ostavite da stoji 1h. Procedite i pijete pola sata pre jela, nezaslađeno.
 

Obloge protiv psorijaze

 

50g svežeg ivanjskog cveća sameljite na mašini za meso ili multipraktiku. Toj masi dodajte kašičicu nevenovog ulja i u tankom sloju namažite na obolelo mesto. Zavijte gazom i ostavite da stoji pola sata. Nakon tog vremena isperite čistom vodom, osušite, pa namažite gelom od aloje.

 

Uz ovo se pije čaj od divlje dan i noći (Viola tricolor). Dve supene kašike suve biljke preliti sa pola litra hladne vode i kuvati 2-3 minuta. Skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti da odstoji pola sata, procediti i popitzi nezaslađeno.

 

Čaj za urogenitalni trakt

 

Potrebni sastojci:

 

- Ivanjsko cveće (Galium verum)  100g
- Zlatnica (Solidago virgo-aurea)  100g

 

Priprema:

 

Dve supene kašike suve biljke preliti sa pola litra hladne vode i kuvati 2-3 minuta. Skloniti sa vatre, poklopiti i ostaviti da odstoji pola sata, procediti i popiti nezaslađeno tri puta na dan.