Izaberite lekara i postavite pitanje

Brza pretraga

Za zdrav početak dana: Ovih 8 namirnica bi trebalo da jedemo za doručak

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

JAJA


Jaja sadrže 13 esencijalnih hranjivih elemenata, uključujući proteine. Istraživanja pokazuju da jutarnji obrok bogat proteinima štiti od nezdravih obroka tokom dana. Najmanje osam do 10 grama proteina, a po mogućnosti 20 do 25 grama ne samo da pružaju osećaj sitosti, nego i pomažu u održavanju mišićne mase. Možete ih pripremati na bezbroj načina i zato su veoma zahvalan izbor.


KAFA


Iako previše kafe utiče na nervozu, jutarnja je puna antioksidansa. U umerenim količinama i bez mleka i šećera kafa čuva srce i usporava kognitivnu degeneraciju. Štititi od nekih vrsta raka.


BANANE


Ova jednostavna namirnica stekla je loš glas jer je puna skroba i kalorija. Banana srednje veličine bogata je vlaknima, vitaminom C i kalijumom. Ta kombinacija pomaže u kontroli krvnog pritiska.


GREJP


Još jedan odličan izvor vitamina C. Oni takođe nude puno vlakana koji pomažu da se duže osećate sito, a pojedine studije kažu da uz njega možete da ubrzate mršavljenje.


ŠUMSKO VOĆE


Puno je antioksidansa, vitamina C i vlakana i ima malo kalorija. Neka istraživanja pokazuju da ima antikancerogena svojstva, a pomaže i pri neurološkoj degeneraciji povezanoj sa starenjem.

GRČKI JOGURT


Ovaj proizvod je izvor je proteina koji daju osećaj sitosti i odličan su izvor kalcijuma. Birajte one s niskim procentom masnoće, a možete da dodate šumsko voće.


ČAJ


Zeleni, crni i beli čaj doprinosi zaštiti od nekih oblika raka, srčanih problema i dijabetesa. Pijte ga bez šećera.

ZOBENA KAŠA


Zobena kaša je bogata vlaknima pa ste dugo siti, a pomaže u regulaciji holesterola.