Izaberite lekara i postavite pitanje

Brza pretraga

Trening za atletičare

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

Trening-za-atletičare-300x199Ukoliko ste profesionalni atletičar verovatno znate da je trening atletičara odrećen kvalitetom i kvantitetom, odmorom i takmičarskim iskustvom atletičara. Preferiraju se kraći, ali kompleksni ciklusi treninga u toku godine. Trening snage obavezan bar jedan put u toku sezone.

Opširnije...

Trening za agilnost

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

Trening-za-agilnost-300x225Agilnost (grč. Agilis - okretan, brz, žustar) predstavlja kombinaciju brzine i koordinacije. To su fizičke sposobnosti koje sportista poseduje.

Prema Young, James & Montgomery (2002), može se definisati i kao kompleks kvaliteta koji omogućava sportisti, da reaguje na stimulans brzo i efikasno, sposobnost usporavanja, manipulisanje rekvizitima, ubrzavanja i promene smera kretanja uz održavanje dobre kontrole tela (ravnoteže) bez smanjivanja brzine.

Opširnije...

Med i cimet

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

Med-i-cimet-300x237Jedite med i cimet i ojačajte imunitte u hladnim danima.

Jedan od načina da ojačate imunitet u ovim hladnim danima jeste da, pored ostalih zdravih namirnica bogatih vitaminima i mineralima, svakog jutra pre doručka uzmete i kašičicu meda. Med možete jesi u kombinaciji sa brojnim drugim namirnicima, a jedna od dobitnih jeste kombinacija meda i cimeta, koji je poznat po antiseptičkim i antibaktericidnim dejstvima.

Opširnije...

Trening za brzinu

Trening-za-brzinu-300x199Brzina je sposobnost da se pokret ili niz pokreta protiv manjeg spoljašnjeg opterećenja izvede u što kraćem vremenskom periodu. Kondicijsko-koordinacijska sposobnost s najvišim koeficijentom urođenosti (zavisi od genetike).

Postoje različiti tipovi brzine: brzina reakcije, startna brzina (akceleracija), brzina zaustavljanja (deceleracija), maksimalna brzina, frekvencije pokreta (brzo izvođenje konstantno ponavljanog pokreta), brzina pojedinačnog pokreta, . Startna brzina je važna (fudbal, rukomet, košarka, tenis), gde sportista mora razviti što veće ubrzanje tela u što kraćem vremenu

Opširnije...

Citrus dijeta

Citrus-dijeta-225x300Citrus dijeta je poznata, popularna dijeta kod koje mozete za kratko vreme izgubiti kilograme.
Ova dijeta zasniva se na dvopeku i citrusnom vocu.

Citrus dijeta se tacnije bazira na unosenju vocnih kiselina jer one ubrzavaju razgradnju sala ali i nastanak novog sala, sto je takodje veoma vazno.

Ova dijeta je zdrava, odnosno smatra se jednom od najzdravijih jer zbog unosa zdravog voca, povoljno deluje na imunitet organizma. Podize imunitet sto je znacajno jer on predstavlja odbramenu moc organizma u borbi sa bolestima koje ga napadaju.
Vocne kiseline koje se unose na citrus dijeti ubrzavaju metabolizam pa time i sagorevanje kalorija, sto vodi gubitku kilograma.

Opširnije...