Izaberite lekara i postavite pitanje

Brza pretraga

Hrana koja ublažava gorušicu

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.
Da li ste ikada doživjeli bol u gornjem dijelu grudi? To se zove gorušica. Nju izaziva loša probava i nezdrava ishrana. Pročitajte koju je hranu dobro jesti kada imate gorušicu.
 

1. Banane

Banana ima prirodno dejstvo protiv kiselina. Ona pomaže kod lošeg varenja. Najmanje jedna banana dnevno će spriječiti pojavu gorušice.

2. Pomorandže

Pomorandže su bogate vitaminom C što je dobro za varenje. Međutim, da li ste znali da su pomorandže dobre i u borbi protiv kiselina. Pomorandža je bogata kiselinom koja umanjuje količinu kiselina u želucu i tijelu.

3. Đumbir

Đumbir je odličan u liječenju gorušice. On umanjuje količinu kiselina u tijelu. Pojedite malo đumbira kako biste na prirodan način umanjili bol izazvan gorušicom.

4. Kupus

Kupus je bogat vlaknima i veoma dobar u liječenju gorušice. Prirodna vlakna i enzimi u kupusu smanjuju količinu kiseline u tijelu.

5. Ovsene pahuljice

Ovsene pahuljice su bogate vlaknima i antioksidantima. Uključite u ishranu jednu porciju dnevno ovsenih pahuljica kako biste spriječili probleme sa želucem.

6. Morska hrana

Riba sadrži taurin koji umanjuje količinu želudačne kiseline.

7. Mlijeko

Mlijeko je dobro da pijete kada imate gorušicu jer je bogato kalcijumom. Takođe, u kombinaciji sa medom, mlijeko ublažava upalu želuca.

8. Jogurt

Jogurt je bogat antiosidantima i kalcijumom što pomaže normalnom varenju. Jedna šolja jogurta dnevno će sprečiti pojavu gorušice.

(Super žena)

 

Kako da smršate ove godine?

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.
gojaznostPantalone su nam odjednom postale tesne, kondicija lošija a masnih naslaga svuda. A sada se svi pitamo: kako da smršam ove godine?

Sada je pravo vreme da okrenete drugi list. Kako?

Opširnije...

Ishranom do zdravije i lepše kože

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

woman-face-sun-Hemijski proces poznat pod imenom oksidacija je glavni neprijatelj kože. Do njega dolazi kada oštećene ćelije unutar organizma preuzimaju molekule zdravih ćelija.

Pušenje kao i izloženost UV zracima najčešće dovode do oksidacije. Da biste to sprečili prestanite da pušite, koristite kreme sa zaštitnim faktorima i jedite hranu bogatu antioksidantima. Vitamini i minerali iz ovakvih namirnica su najbolji način da zaštitite svoju kožu jer je neguju iznutra.

Opširnije...

Ishranom do lepote

women-drinking-coffeeVerovatno svako zna da su hamburgeri, čips i čokolada loš a voće i povrće dobar izbor ishrane, međutim koja su to namirnice od kojih prosto sijamo i zračimo lepotom?

Opširnije...

Kontrolišite svoj apetit

Healthy_Woman_Eating_an_AppleVišak proteina u vašem organizmu šalje poruku mozgu da prestane sa jelom. Robert Atkins, tvorac čuvene visokoproteinske dijete je verovao da smanjenje ugljenih hidrata sprečava šećer da se metaboliše u masne naslage dok višak proteina tera bubrege da više rade i samim tim troše više kalorija. Doduše, jedina veza koja je do sad dokazana je da proteini i kod ljudi i kod životinja smanjuju apetit i kontrolišu glad.

Opširnije...