Izaberite lekara i postavite pitanje

Brza pretraga

Posao za lekare u Nemačkoj

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

Poštovani korisnici web portala LekarInfo,

zbog velikog broja nezapošljenih lekara u Republici Srbiji  i u želji da im pomognemo u zapošljenju, uredništvo web portala LekarInfo je stupilo u kontakt sa skautima koji rade za nemačke klinike u cilju nalaženja posla.

Ono što je neophodno da bi se krenulo u proces traženja posla u Nemačkoj je poznavanje nemačkog jezika. Nivo koji kandidat treba da ima je B2 (srednji nivo znanja nemačkog jezika) koji se polaže u Republici Srbiji u Goethe-ovom Institutu. Znanje engleskog jezika Vam neće biti od pomoći. 

Nostrifikacija je potrebna, ali tek posle 18 meseci, do tada normalno radite i primate platu, a nostrifikacija je zapravo uslov da mozete raditi i posle tih 18 meseci.

Specijalizacije ne priznaju, doduše mogu Vam priznati par godina, ako nastavite isti smer. Specijalizacija se ne upisuje, takoreći kreće od trenutka zapošljavanja, jer svaka klinika, svako odelenje, nudi određeni broj godina neke specijalizacije. Za plan i program Vi ste sami  zaduženi, ako npr. počnete da radite negde gde šef (šef lekara ima ovlašćenje za pružanje specijalističke obuke) ima mogućnost da Vam pruži 2 godine, nakon toga Vi tražite neki veći centar koji ce Vam omogućiti ostatak spacijalizacije. Kad mislite da ste sva dokumenta skupili, Vi se javite ministarstvu zdravlja, oni sve to provere i posle toga polažete.

Usluge web portala LekarInfo i skauta su potpuno besplatne (pronalaženje odgavarajućeg mesta, organizovanje razgovora, pomoć pri sakupljanju papira, pomoć pri integraciji ako dobijete posao...). Vasi troškovi se svode na kurseve jezika i prevod dokumenata.

Svi zainteresovani kandidati koji imaju odgovarajuće znanje nemačkog jezika mogu  se javiti uredništvu portala na e-mail: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Mame blizanaca žive duže

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

mom_twnisU poređenju sa drugim majkama , žene koje rode blizance žive duže, imaju više dece nego što se očekivalo, nose bebe u kraćim intervalima tokom dužeg vremena, prema studiji Univerziteta u Juti.

Opširnije...

Deca pasivni pušači

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

second_hand_smokeHarvardska škola za javno zdravlje otkrila je da pasivni pušači brže obolevaju od otitis media, naučno ima za infekcije srednjeg uha.

Opširnije...

Izbor škole-važna odluka

anxietyHије лако направити прави избор школе, односно факултета, из много разлога. За оне који тешко могу сами да донесу ту важну одлуку у животу драгоцена је помоћ стручњака за професионалну оријентацију.

Opširnije...

Trudnicama potrebna nežnost partnera

Pregnant_woman_and_man_laying_on_couch-SPLTrudnoća treba da bude vreme radosti . Međutim, neke žene doživljavaju tzv. 'baby blues ' pre rođenja njihovog deteta . Anksioznost i depresija tokom trudnoće može da dovede do prevremenog porođaja, ili niske porođajne težine bebe, kao i uticaj na zdravlje deteta, pa čak I sve do početka škole.

Opširnije...

Zabrinuti ste zbog gubitka seksualne želje nakon porođaja?

posle_poroajaNakon oslobađanja od tereta koji ste nosili 9 meseci očekujete da Vam se vrati seksualna želja. Ako se to ne desi, ne brinite- to je savršeno normalno! U tom periodu mnoge žene doživljavaju promene vezane sa svoju seksualnost. Većina ima manje od normalnog seksualnog nagona, koji traje mesec do dva nakon porođaja.

Opširnije...

Gorušica u trudnoći

How-to-Prevent-Heartburn-During-PregnancySložićete se, trudnoća je prelepo čudo. Međutim, tu se krije malo nezadovoljstvo koje osećate kao najgoru gorušicu u Vašem životu. Iako ne možemo da Vam pomognemo oko izbora imena za Vašu bebu i oko ostalih slatkih stvari, možemo Vam dati par saveta kako da savladate ovu malu, ali konstantnu smetnju u trudnoći!

Opširnije...

Možda stres i ne utiče na plodnost?

stressed-woman-on-computer75 odsto opšte populacije ima neku stresnu situaciju, svake dve nedelje, a ako imate problema sa začećem i krenuli putem putem veštačke oplodnje, stresne situacije svakodnevnog života mogu samo da Vam otežaju situaciju.

Opširnije...