Izaberite lekara i postavite pitanje

Brza pretraga

Studija pokazala da nas mozak ometa u gubljenju kilograma!

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

Studija na miševima može da pomogne u objašnjenju zašto držanje dijete može da bude neefikasan način mršavljenja s obzirom da glavne moždane ćelije mogu da deluju tako da spreče sagorevanje kalorija.

Vaš mozak može da bude najveća prepreka mršavljenju dok držite dijetu, kažu rezultati nove studije istraživača sa Univerziteta Kembridž.

Studija izvršena na miševima je otkrila novi mehanizam gde se organizam prilagođava niskom unosu kalorija i ograničava gubitak kilograma.

Opširnije...

Plan ishrane: Da li Vi znate koliko kalorija treba da unosite?

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

S obzirom da uskoro dolazi leto, mnogi razmišljaju o dijeti ali većina ne razume ključnu stvar kod mršavljenja – unos kalorija.

Jedno novo istraživanje je otkrilo da veliki broj ljudi ne zna šta treba da unosi na dnevnom nivou u okviru zdrave ishrane. s

Zahvaljujući ,,unosu čiste hrane’’ i brojnim modernim dijetama, razumljivo je više nismo sigurni kojim smernicama za pravilnu ishranu treba da verujemo, upozorava organizacija za brigu o zdravlju i dobrobiti Benenden.

Opširnije...

Želite da smršate? Treba da prestanete da brojite kalorije

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

Nema više matematike kod planiranja obroka: unos kvalitetne hrane – uključujući mnogo masti - novo je zlatno pravilo mršavljenja.

Keri Rejb, 41-godišnja bibliotekarka u osnovnoj školi u Ostinu, Teksas, stalno je brojala kalorije koje unosi. Svakog dana tokom jedne godine je zapisivala sve što jede, uspevajući da u računicu unese pekarski krompir i musaku od krompira tako što ih je pravila sa mlečnim proizvodima sa niskim procentom masti, zato što je verovala da će od masti da se ugoji. U restoranu bi proučavala jelovnik i birala jelo po tome koliko kalorija je smela da unese do kraja dana. ,,Bila sam ubeđena da je to jedini način da konstantno mršavim’’, kaže ona. ,,Mislila sam da ću to morati da radim do kraja života.’’

Opširnije...

Kako smršati a ne ograničavati sebe

Stvaranje kalorijskog deficita je jedini način da se oslobodimo sala

Nemojte da držanje dijete činite još težim nego što već jeste

Mršavljenje je uvek rezultat energetskog balansa, u pitanju je čista nauka.

Opširnije...