Izaberite lekara i postavite pitanje

Brza pretraga

Pomozite vašoj koži u borbi sa štetnim UV zračenjem

Najopasnije vreme za kožu jeste leto, kada sunce emituje širok spektar zračenja. Jedini zraci koji mogu biti štetni su ultraljubičasti UV-A i UV-B zraci, koji prodiru u kožu i uzrokuju razne biološke procese. Da bi se zaštitila koža proizvodi melanin, što dovodi do tamnjenjai zadebljanja površinskog sloja kože. Međutim, kada dođe do prevelikog izaganja UV zracima, dolazi do pojave opekotina i narušavanja sposobnosti samozaštite. 
 
Da ne bi došlo do svega toga, potrebno je da pomognemo našoj koži, a najefikasniji proizvodi su oni koji podržavaju prirodne karakteristike naše kože. A najbitnija karakteristika kože, i ujedno glavno oružje u borbi protiv spoljašnjih uticaja je pH vrednost kože. 
 
Prirodna pH vrednost kože jeste 5.5 i veoma je bitno da se održi, pogotovu tokom leta. Kada je previše alkalna ili bazna, koža postaje suva i osetljiva, a u nekim slučajevima je moguća i pojava i ekcema i zapaljenja, što dovodi do gubitka kolagena u koži, pa se stvaraju bore. 
 
Iako je za mnoge bitno da je losion za sunčanje vodootporan i lepog mirisa, ipak je najvažnije da bude pH neutralan, odnosno 5.5, da ima odgovarajući SPF (koji predstavlja UVB zaštitu) iprecizno definisanu i visoku UVA apsorpciju (98%) kako bi naša koža imala maksimalnu zaštitu od opekotina i melanoma, ali i intenzivnu negu koja hidrira i regeneriše kožu oštećenu od sunca. 
 
Linija proizvoda za sunčanje nemačke medicinske kozmetikeSebaMed održava prirodnu pH vrednost kože pH 5.5., dok u isto vreme štiti kožu od štetnog UV zračenja. Svi proizvodi su laki za nanošenje, ne ostavljaju masne tragove, a otporni su na vodu, znoj i pesak. Pogodni su i za osetljivu kožu, jer su hipoalergeni, dermatološki i klinički testirani.