Izaberite lekara i postavite pitanje

Brza pretraga

PROXEED PLUS

PROXEED PLUS je dijetetski suplement koji je je posebno sastavljen kako bi se poboljšao kvalitet parametara spermograma, koji su jedan od bitnih činilaca u procesu začeća. Taj kvalitet se sastoji od pokretljivosti, progresivne pokretljivosti, broja spermatozoida kao i morfologije spermatozoida. U 40% parova kod kojih ne dolazi do trudnoće, osnovni je razlog poremećaj kvaliteta spermograma.

PROXEED PLUS je dijetetski dodatak koji može pomoći.Sadrži kombinaciju L-karnitina i njegovog aktivnog oblika acetil-L-karnitina u količini neophodnoj (3g) kako bi se ostvario oporavak pokretljivosti i fertilizacione sposobnosti spermatozoida.

 Aktivni oblik L-karnitina, acetil-L-karnitin ostvaruje pozitivan uticaj na oporavak plodnosti muškarca, sazrevanje i kvalitet spermatozoida. Karnitin  štiti ćelijsku membranu  od slobodnih radikala ( suspstanci koje oštećuju čovekove ćelije ).Ova takozvana anti-oksidativna zaštita  je bitna za  kvalitet  spermatozoida. L-karnitin i njegov aktivni oblik acetil-L-karnitin  imaju sposobnost  oporavka  membrane sprematozoida i obezbeđuju energiju za ćelijske procese  koji su bitni za plodnost muškaraca.To su pokretljivost sprematozoida i razvijanje njihove fertilizacione sposobnosti .

Proxeed Plus se može  slobodno uzimati, ne šteti i nema kontraindikacija.Kako je potrebno 74 dana da dođe do stvaranja zrelog spermatozoida i još 3 do 4 nedelje da bi spermatozoid postao zreo i mogao da ostvari oplođenje, preporučuje se  uzimanje Proxeed Plus-a  3 do 6 meseci uzastopno ili sve vreme tokom pokušaja ostvarivanja trudnoće.

Sastojci Proxeed Plus-a sinergistički deluju na specifične metaboličke procese.

Proxeed Plus je pogodan za istovremenu primenu svuda gde je cilj kvalitet spermatozoida, kao što je slučaj kod  tehnike asistirane reprodukcije (IUI,IVF).

Značajna istraživanja ističu korist i bezbednost  visoko kvalitetnih sastojaka Proxeed Plus-a  čime se :  popravlja i štiti metabolizam potreban za energiju spermatozoida

-štite  spermatozoidi  od oksidativnog stresa

-popravlja sazrevanje i funkcija  spermatozoida

-štite  spermatozoidi  od procesa apoptoze

Stil i način života mogu da povećaju ili smanje mogućnost trudnoće. Da bi se povećala šansa za trudnoćom zdrava ishrana, redovno fizičko kretanje, odsustvo pušenja kao i smanjenje stresa svakako mogu bitno da doprinesu povećanju ove šanse uz kompletnu, multifunkcionalnu,farmaceutski kvalitetnu podršku proizvodnji kvalitetnih spermatozoida.