Izaberite lekara i postavite pitanje

Brza pretraga

SUPERIORAN PRIRODNI IZVOR OMEGA-3 UZ DODATKE PLUS

Odgovor iz prirode na masnoće u krvi

Povišen nivo masnoća u krvi je sve češća pojava... Ubrzan ritam života, nepravilna ishrana, stres – sve su to preduslovi za pojavu problema sa masnoćom u krvi, koja – ukoliko se na vreme ne reaguje – može da dovede do razvitka prevremene ateroskleroze i brojnih komplikacija. LDL odnosno „loš holesterol“ u direktnoj je vezi sa ubrzanim razvojem aterosklerotskog procesa i povećanim rizikom nastanka bolesti srca. Sniženjem nivoa ovog holesterola u krvi, uradili smo mnogo u zaštiti sopstvenog srca. Prvi i osnovni savet za one koji imaju problem sa povišenom masnoćom jeste adekvatna ishrana i povećanje nivoa fizičke aktivnosti. Ukoliko se ne postigne željeni rezultat, tu je priroda da pomogne!

Tokom poslednjih godina porastao je interes za primenu omega-3 masnih kiselina kako u prevenciji, tako i u lečenju ateroksleroze i njenih komplikacija. Najviše ovih masnih kiselina ima u ribi, u semenkama lana, orasima, bundevinom ulju, ali superioran prirodni izvor omega-3 i esencijalnih masnih kiselina nalazi se u Antarktičkim račićima. Već neko vreme postoje posebno formulisani proizvodi koji se zasnivaju na uljanom ekstraktu ovih račića, među kojima se izdvajao Save Oil. U potrazi za još boljim preparatom, ova uspešna formulacija je dodatno obogaćena polikozanolima i koenzimom Q10, i na tržištu se pojavila pod imenom Save Oil Plus. Dakle, šta je plus u Save Oil Plusu, pored uljanog ekstrakta račića?

POLIKOZANOLI deluju direktno na ćelije jetre koje kontrolišu sintezu i razgradnju holesterola, i dodatno spuštaju vrednosti ukupnog i lošeg LDL holesterola za 25-30%. KOENZIM Q10, čuvar funkcija srca koji doprinosi borbi protiv starenja ćelija i tkiva (štiti ćelije od oksidativnog oštećenja) i doprinosi stvaranju energije u celom organizmu. Poželjan je dodatak u terapiji statinima (lekovi za smanjenje holesterola), koji dovode do deficita ovog koenzima.

Save Oil Pluspredstavlja jedno od najsnažnijih sredstava u prekidanju začaranog kruga visokog holesterola (ukupnog i LDL) i kardiovaskularnih oboljenja. Ova jedinstvena formulacija uz pomoć sinergističkog dejstva komponenti doprinosi održavanju normalnih koncentracija holesterola u krvi i na taj način štiti kardiovaskularni sistem.

dr Biljana Petrović