Izaberite lekara i postavite pitanje

Brza pretraga

Slatke novosti za mršavljenje: veštački zaslađivači deluju

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

Evo činjenice o veštačkim zaslađivačima: nauka kaže da ,,niskoenergetski zaslađivači’’ (LES), konzumirani umesto pravog šećera, mogu da budu korisni za zdravlje i mršavljenje.

Opširnije...

Uloga niskokaloričnih zaslađivača u kontroli telesne težine

Niskokalorični zaslađivači pružaju konzumentima brojne prednosti, i psihološke i fiziološke. Zdravstveni stručnjaci i konzumenti smatraju da su niskokalorični zaslađivači efikasni u sledeće svrhe: održavanja telesne težine, mršavljenja, kontrole dijabetesa, smanjenja zubnog karijesa i smanjenja rizika povezanih sa gojaznošću.

 

Opširnije...

Kako da pametno uživate u hrani tokom praznika

Sezona praznika se približava, a to je obično vreme kada volimo da se opustimo i zajedno sa dragim ljudima okupimo oko bogate trpeze. Budući da nam je tada teško da ostanemo umereni, ubrzo osetimo posledice prekomernog uživanja u hrani. 

Opširnije...

Niskokalorijski zaslađivači: slatka alternativa pri kontroli telesne težine i dijabetesa

Brisel, 17. oktobar 2014. godine -Želja za slatkišima i razumevanje izbora kada je u pitanju ishrana samo su neke od ključnih tačaka o kojima su raspravljali svetski multidisciplinarni stručnjaci na panelu simpozijuma čiji je domaćin bilo Međunarodno udruženje proizvođača i korisnika zaslađivača (ISA) u okviru 8. Konferencije Evropskog saveza udruženja dijetetičara održane u Atini.

Opširnije...

Kratkoročna studija o veštačkim zaslađivačima otkriva da ne postoji ,,osetljivost na aspartam’’

Mnoge spekulacije o opasnostima po zdravlje koje izazivaju veštački zaslađivači, od glavobolje do srčanih problema i karcinoma, do sada nisu bile ispitane. Zajedničkim naporima istraživača sa Imperijalnog koledža u Londonu, Univerzitetskog koledža u Dablinu, Medicinskog koledža Vejl Kornel, Medicinskog fakulteta Hal Jork i Instituta za ispitivanje hrane, sprovedena je studija u kojoj je polovina ispitanika konzumirala aspartam a druga je dobijala placebo, kako bi se utvrdilo da li je aspartam zaista tako opasan kako tvrde neki stručnjaci. 

Opširnije...