Izaberite lekara i postavite pitanje

Brza pretraga

Veštački zaslađivačiuništavaju bakterije od kojih nastaje karijes

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

Amerikanci konzumiraju sve više niskokaloričnih zaslađivača a istraživači su donekle zabrinuti.          

Nekalorične zaslađivače konzumira skoro svaki stanovnik Amerike, u gaziranim napicima, prerađenoj hrani, žvakaćim gumama i bombonama, vodicama za ispiranje usta i kesicama zaslađivača. Tokom poslednjih nekoliko godina se pokazalo da ovi zaslađivači više nego zadovoljavaju našu potrebu za slatkim, ali isto tako utiču i na dobre i na loše bakterije u našem organizmu.

Opširnije...

Uloga niskokaloričnih zaslađivača u kontroli telesne težine

Niskokalorični zaslađivači pružaju konzumentima brojne prednosti, i psihološke i fiziološke. Zdravstveni stručnjaci i konzumenti smatraju da su niskokalorični zaslađivači efikasni u sledeće svrhe: održavanja telesne težine, mršavljenja, kontrole dijabetesa, smanjenja zubnog karijesa i smanjenja rizika povezanih sa gojaznošću.

 

Opširnije...

Kako da pametno uživate u hrani tokom praznika

Sezona praznika se približava, a to je obično vreme kada volimo da se opustimo i zajedno sa dragim ljudima okupimo oko bogate trpeze. Budući da nam je tada teško da ostanemo umereni, ubrzo osetimo posledice prekomernog uživanja u hrani. 

Opširnije...

Niskokalorijski zaslađivači: slatka alternativa pri kontroli telesne težine i dijabetesa

Brisel, 17. oktobar 2014. godine -Želja za slatkišima i razumevanje izbora kada je u pitanju ishrana samo su neke od ključnih tačaka o kojima su raspravljali svetski multidisciplinarni stručnjaci na panelu simpozijuma čiji je domaćin bilo Međunarodno udruženje proizvođača i korisnika zaslađivača (ISA) u okviru 8. Konferencije Evropskog saveza udruženja dijetetičara održane u Atini.

Opširnije...