Izaberite lekara i postavite pitanje

Brza pretraga

Kako se telo menja sa godinama?

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

Kako se telo menja sa godinama?

Kako starimo naše telo i um se polako menjaju. Neke od tih promena su očigledne dok su druge znatno suptilnije.

Pogledajte kako se naše telo menja sa prolazećim godinama:

Koža počinje da visi

Kako naše telo stari tako stare i slojevi kože na njemu. Koža vremenom postaje elastičnija, što vodi do njenog razvlačenja i stvaranja karakterističnih bora i brazdi. Istraživači sa Univerziteta u Ročesteru otkrili su da čak i tipični kozmetički tretmani ne mogu da spreče starenje kože.

Postajemo odsutniji

Sudeći po Karen Kembel sa katedre za psihologiju na Univerzitetu u Torontu, kako pojedinac stari, ignorisanje distrakcija postaje sve veći izazov.

Smeh je i dalje tu

Samo zato što starite, ne znači da ćete sa godinama izgubiti i smisao za humor. Sudeći po psihologu Pratibi Šami humor u velikoj meri utiče na kvalitet života i predstavlja jedan od glavnih alata u komunikaciji sa drugim ljudima.

Spavamo manje

Sudeći po studiji koju su sproveli istraživači iz Velike Britanije, starijim ljudima je potrebno manje sna. Osobe starosti između 66 i 83 godine spavaju 22 minuta manje nego osobe u kasnim dvadesetim.

Matične ćelije stare

U studiji objavljenoj 2007. godine, istraživači su otkrili da matične ćelije takođe trpe štetu usled starenja, Vremenom, sposobnost matičnih ćelija da se množe opada. Naučnici smatraju da je starenje matičnih ćelija povezano sa stresom i upalama organizma.

Smešteno u: ZDRAVLJE · Oznake: , , , ,