Izaberite lekara i postavite pitanje

Brza pretraga

Pet razloga da vežbate s hula hopom!

Konsultacije sa lekarima 24 sata, za sve nedoumice oko Vašeg zdravlja, terapije, ishrane... BESPLATNO.

Omiljena dečija igračka iz 1950-ih godina, hula hop je danas sve popularniji deo opreme za vežbanje kod odraslih. Tako je i prva dama SAD-a, Mišel Obama potpuno zaluđena ovim načinom rekreacije, a njen suprug, američki predsednik Barak Obama izjavio je da ne poznaje bolju "hula hoperku" od nje.

Iako vam se na prvi pogled čini detinjasto i kao igra, vežbanje s hula hopom je fizička aktivnost koja donosi mnogo zdravstvenih prednosti, a prikladna je za ljude svih doba.

Mali plastični kolutovi koje su deca koristila za igru i razgibavanje, kao oprema za vežbanje odraslih dolaze u jačem, čvršćem i težem obliku. Vežbanje s hula hopom aktivira preko 30 mišića, poboljšava ravnotežu, okretnost, fleksibilnost i koordinaciju te donosi mnoge zdravstvene dobrobiti. ***Devojke u ekstremnim joga pozama (FOTO)

1. SAGOREVA KALORIJE

Pola sata vežbanja s hula hopom donosi isti efekat kao i 30-minutno trčanje. Ova aktivnost je idealna za mršavljenje jer sagoreva kalorije podjednako kao i step aerobik, kik boks ili brzo hodanje na pokretnoj traci. ***Izbegavanje vežbanja je podjednako štetno kao i pušenje

2. OBLIKUJE TELO

Hula hop jača mišiće i oblikuje bokove, zadnjicu, stomak, bedra, noge i kolena, a obruč možete da vrtite i oko ramena i tako vežbate gornji deo ruku i vrat. ***Budite zdravi i fit: I pet minuta vežbanja znači!

3. POBOLJŠAVA FLEKSIBILNOST

Ova aktivnost zahteva pomeranje i uvijanje kičme koje povećava njenu fleksibilnost i pomaže u prevenciji povreda leđa. Ipak, osobama koje imaju probleme s leđima preporučljivo je da se prvo posavetuju s lekarom o vrsti vežbi. ***Potrebna je samo dobra volja: Vežbe koje možete da radite i kod kuće

4. POPRAVLJA RASPOLOŽENJE

Osim što je jako zabavna, velika je verovatnoća da nam ova fizička aktivnost neće brzo dosaditi i da ćemo je dalje praktikovati, jer kao i ples odlično podiže raspoloženje, piše She. ***Kako vežbati manje, a smršati brže?

5. TEŽI OBRUČ DONOSI JOŠ VIŠE PREDNOSTI

Iako obični hula hop ima mnoge zdravstvene prednosti, brže ćete videti željene rezultate ove fizičke aktivnosti ako koristite teži obruč. Vežbanje s težim obručom donosi iste benefite kao i dizanje tegova u teretani. Lakše je vrteti teži obruč, moći ćete duže vremena da vežbate i tako jačate mišiće.

Pet razloga da vežbate s hula hopom!

email print  

Izvor: S media, foto: Guliver/Thinkstock